Fottøy – spesialtilpasninger for foten

Teknomed har medarbeidere med svært lang erfaring innen behandling av føtter som trenger spesialtilpasninger.

Dette feltet omfatter produkter fra enkle innleggssåler som benyttes i vanlige sko, til ortopedisk sydde sko som håndlages over pasientens egen lest.

Vårt samarbeid med Klaveness Footwear, gir oss i tillegg mulighet til å dra nytte av hverandres kompetanse slik at resultatet blir best mulig for hver enkelt bruker.

Vi har et godt utvalg i spesialsko og sko med ekstra høyde og bredde, og vi vil kunne hjelpe til med å finne gode helhetsløsninger for de fleste føtter og fotplager.

 

Stønadsordninger

Ortopediske hjelpemidler vil i ulik grad kunne dekkes av NAV. Regler og stønadsbeløp finnes på NAV sine hjemmesider her: Les mer…

Innleggsåler

Av ulike årsaker vil noen mennesker få ubehag eller smerter i føtter og/eller legger ved aktivitet. Plagene kan i mange tilfeller reduseres eller fjernes ved bruk av innleggsåler. Sålene omfordeler belastningen og reduserer på den måten plagene.

Ta gjerne direkte kontakt for en undersøkelse av fotstilling og gangmønster slik at en av våre medarbeidere kan gi råd for behandling. Ved kjøp av hjelpemidler er konsultasjonen og 1 justering av hjelpemidlet inkludert i prisen.
Innleggsåler betales av brukeren selv.

Barnesåler

Sålene tilpasses der større feilstillinger og/eller smerter gjør det nødvendig.

 

Fotsenger / Såle

er «skreddersydde» skoinnlegg som er individuelt tilpasset foten. Fotsenger er laget etter et fotavtrykk og en avstøpning eller skanning, 3-D modellering og fresing. Fotsenger kan korrigere feilstillinger, avlaste ømme områder eller fordele belastningen jevnt under fotsålen.

Lidelser i rygg, bekken, hofter og knær kan også være relatert til fotlidelser eller feil i gangfunksjonen. Her vil en fotseng som tilpasses enten i pasientens egne sko eller i spesialsko, kunne bidra til smertelindring der det er nødvendig

Personer med diabetes eller leddgikt vil ofte ha stor nytte av myke fotsenger for å beskytte føttene og redusere plager.

Idrettsutøvere med belastningssmerter i føtter eller legger kan ha god effekt av korrigerende fotsenger for å forhindre/redusere disse smertene.

Avhengig av diagnose vil utgiftene til fotsenger enten dekkes av pasienten selv eller delvis av NAV.

Ved kjøp av hjelpemidler som ikke dekkes av NAVer konsultasjonen og 1 justering av hjelpemidlet inkludert i prisen.

 

 

Spesialsko

Spesialsko er en sko som skiller seg ut fra vanlige konfeksjonssko med at de har et større innvendig volum, og at de har bedre stabilitet. I tillegg kan andre typer spesialsko ha innebygd spesielle funksjoner for spesielle behov.

Fottøyet er velegnet i kombinasjon med andre ortopediske hjelpemidler der det er nødvendig, f.eks fotsenger.
Personer med føtter som trenger større plass eller som har nedsatt trykktoleranse, vil dra stor nytte av slikt fottøy.
Teknomed har et godt utvalg av spesialsko og samarbeider tett med Klaveness Footwear for å sikre best mulig resultat.

Ved bestemte diagnoser dekker NAV det meste av utgiftene til spesialsko, dersom NAV godkjenner søknad fra legespesialist.
Sko med ekstra høyde og bredde kan kjøpes direkte. Ved bestemte diagnoser kan NAV dekke det meste av utgiftene dersom NAV godkjenner søknad fra legespesialist.

Ordinære konfeksjons sko egnet for bruk i kombinasjon med fotsenger kan kjøpes i vår butikk, for de som ikke får stønad til dette hos NAV.

Ortopedisk sydd fottøy benyttes ved større deformiteter, som krever individuelle endringer for å oppnå optimal avlastning og stabilitet. Ortopedisk sydd sko har en innebygget fotseng med nødvendige avlastninger og korrigeringer. Fordi ortopedisk fottøy er individuelt produsert, er det store muligheter for å bygge inn forfots- proteser og ankelortoser. Ut fra bestemte regler og diagnoser yter NAV refusjon ved anskaffelse av ortopedisk sydde sko. Les mer om refusjonsordningen her.

 

Ortopedisk sydd fottøy

benyttes ved større deformiteter med høye krav til plass og stabilitet. En ortopedisk sko, støvlett og støvel har en innebygget fotseng med nødvendige avlastninger og korrigeringer. Fordi ortopedisk fottøy er individuelt produsert, er det store muligheter for å bygge inn forfots- proteser og ankelortoser. Ut fra bestemte regler og diagnoser yter NAV refusjon ved anskaffelse av ortopedisk sydde sko. Les mer om refusjonsordningen her.

 

Spesialsko for Barn

er sko med ekstra plass og/eller ekstra forsterkninger for å gi god stabilitet.

Fottøyet benyttes ofte sammen med innleggsåler eller støtteskinner (ortoser) av ulike slag.

 

Oppbygg/Endringer

Vi bygger opp og endrer de fleste typer skotøy etter individuelle behov.